Vores Opskrifter.

Kalkunruller i tomatsauce.

  • 500g. Kalkunbryst.
  • 1 pk. Kalkunbacon
  • 2 ds. Hakket tomat m. chilli
  • 2 stk. Løg.
  • 1 spsk. Olie (Oliven, raps eller solsikke)
  • Jasmin ris.
  • 3 tsk. Gurkemeje.
  • Olie i Spray.
  • Groft Salt (evt. Havsalt)
  • Friskkværnet sort peber.
Løg hakkes og sættes til side.

Kalkunbrystet skæres ud i 12 flade skiver.

6 skiver kalkunbacon halveres og rulles med en skive Kalkun. (holdes sammen med en tandstik). Rullerne steges i ovnen i et ildfast fad i 15 min. ved 190 grader.

ca. midt i stegetiden presses saften fra en citron ud over rullerne og der krydres med friskkværnet peber (Der skal ikke bruges salt, det kommer fra kalkunbaconen)

De hakkede løg sættes over i en gryde. Hakket tomat tilsættes og der smages til med salt og peber, derefter lades saucen simrer i 5 min, hvorefter den blendes i gryden.
De stegte kalkun ruller lægges i saucen og der tilsættes en spsk. olie. 

Ris tilberedes efter anvisning på posen hvorefter gurkemejen blandes med den varme ris samtidig med at der sprayes let med olie.

 


Wok.

  • Mørbrad.
  • Nudler.
  • Løg.
  • Gulerødder.
  • Peberfrugt.
  • Spidskål.
Skær løg i tern og svits af i noget smør i wok. 

Mørbrad skæres i Stimler og tilsættes mens løg svitser færdig.
Når mørbrad er brunet, tilsæt gulerødder og varm i et minuts tid.

tilsæt peberfrugt og spidskål.

Varm igennem.

Serveres med kogte nudler.

Vanillekranse.

  • Mel  (250 g)   
  • Sukker  (1½ dl)
  • Hjortetaksalt  (1 knsp)
  • Smør/Margarine  (175g)
  • Æg  (1/2)
  • Vanille stang  (1/4)
  • Mandler  (30g)
Bland alle tørre dele, findel fedtstoffet i blandingen, tilsæt æg, tilsæt finthakket vanillestang samt finthakket smuttet mandler. Ælt dejen hurtigt sammen og stil den koldt i ca. 1 time.

Kør dejen igennen kødhakkemaskinen, monteret med småkageplader, og form dejstængerne til små kranse.

Bag dem ved 100 grader  i ca 8 min.

Opskrift.

  • indgredienser.

Fremgangsmåde.